ZAPYTANIE DO ZŁOŻENIA OFERTY CENOWEJ NA: NA REALIZACJĘ USŁUGI CATERINGU w ramach realizacji projektu „ Nasz projekt-Twoją szansą na pracę”
Pawłów, dn. 30.10.2019
ZAPYTANIE DO ZŁOŻENIA OFERTY CENOWEJ NA:
NA REALIZACJĘ USŁUGI CATERINGU
W ramach realizacji projektu „ Nasz projekt-Twoją szansą na pracę”
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pawłowie zaprasza do składania ofert na realizację usługi cateringu na potrzeby usługi Aktywnej Integracji – warsztaty kompetencji społecznych dla mieszkańców gminy Pawłów w ramach projektu pn. „Nasz projekt-Twoją szansą na pracę” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego 2014-2020, Osi priorytetowej 9. Poddziałanie 9.1 Europejskiego Funduszu Społecznego zgodnie z zawartą umową z dnia 29.08.2019r
1. Zamawiający (Beneficjent)
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pawłowie (GOPS)
Pawłów 56
27-225 Pawłów
NIP: 664-19-64-887
Osoba upoważniona do bieżących kontaktów, w tym udzielania odpowiedzi na zapytania ofertowe: Alicja Cieśla e-mail: alicjacieśla12@wp.pl, tel.: 413067158
1)Postępowanie jest prowadzone w celu udzielenia zamówienia zgodnie z wytycznymi w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020
2)Postępowanie prowadzone jest na zasadach opisanych art. 24aa ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, (Dz. U. z 2018r. Nr poz. 1986 z póź. zm.) zwanej dalej ustawą Pzp najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
Zamawiający informuje, że w pierwszej kolejności zamówienie będzie udzielane Podmiotowi Ekonomii Społecznej (PES). W przypadku przekroczenia kwoty przeznaczonej na realizację zamówienia przez PES lub niezłożenia oferty przez PES będą rozpatrywane oferty innych podmiotów.
2. Opis przedmiotu zamówienia
Usługa cateringu obejmuje zapewnienie obiadu dla 2 spotkania x 15 osób x 3 grupy, biorących udział w warsztatach kompetencji społecznych realizowanych w ramach projektu pn. „Nasz projekt-Twoją szansą na pracę”.
Łączna przewidziana ilość obiadów:
– w 2019 roku- 30 obiadów
– w 2020 roku- 30 obiadów
– w 2021 roku – 30 obiadów
3. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia
-
Realizacja zamówienia obejmuje w szczególności:
– zapewnienie obiadów uczestnikom warsztatów w postaci: 15 gorących obiadów (pierwszych dań ,drugich dań), (zgodnie z załącznikiem nr 4),
– zapewnieniu właściwej ekspozycji i serwowaniu: 15 gorących obiadów (pierwszych dań, drugich dań), dla każdego z uczestników,
– uprzątnięciu miejsca serwowania posiłków po ich zakończeniu (w tym wytarcie stołów i umycie podłogi w razie konieczności).
-
Wytyczne dotyczące posiłku:
– zupa 450 g
– mięso /ryba 200g
– surówka 140g
– dodatek skrobiowy 200g
– napój 200ml (np. sok, woda gazowana, niegazowana)
Do złożonej oferty Wykonawca dołączy przykładowe menu.
-
Termin realizacji zamówienia: od 14.11.2019 do 31.12.2019 r. – 1 grupa.
-
Termin realizacji zamówienia: od 1.01.2020 do 31.12 .2020 r. – 2 grupa.
-
Termin realizacji zamówienia: od 1.01.2021do 31.12.2021 r. – 3 grupa.
-
Liczebność jednej grupy zajęciowej: 15 osób.
-
Zamawiający przekaże Wykonawcy szczegółowe informacje na temat liczebności grupy na min. 1 dzień roboczy przed dniem realizacji zamówienia.
-
Usługa cateringowa świadczona będzie w miejscu, w którym odbywają się trzydniowe szkolenia dla uczestników projektu tj. w Gminnym Ośrodku Kultury Sportu i Rekreacji Pawłów 46. Zamawiający uzgodni z Wykonawcą szczegółowe informacje nt. miejsca realizacji zamówienia (nr budynku, identyfikacja pomieszczenia) oraz przekaże informacje na temat dokładnej godziny realizacji zajęć na minimum 1 dzień roboczy przed dniem realizacji zamówienia.
-
Minimalne wymagania co do pomieszczenia, w którym będą serwowane posiłki:
– wyposażenie w stoły i krzesła dla osób korzystających z posiłku, oraz w stoły i krzesła na potrzeby serwujących posiłki,
– dostęp do prądu oraz położenie w niewielkiej odległości od ujęcia wody.
-
Zamawiający wymaga min. 1-osobowej obsługi podczas serwowania posiłków.
-
Wykonawca zapewni odrębne posiłki dla osób uczulonych na poszczególne produkty żywieniowe bądź wymagające odpowiedniej diety. Zamawiający przekaże Wykonawcy niezbędne informacje w tym zakresie na min. 1 dzień roboczy przed terminem realizacji zamówienia.
-
Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Dz. U. nr 171, poz. 1125 ze zm.).
3. Informacje dotyczące Wykonawcy
-
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, objętej przedmiotem zamówienia, jeśli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania,
b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz możliwości ekonomiczne
i finansowe gwarantujące realizację zamówienia,
c) dysponują potencjałem technicznym oraz formalno-prawnym i personalnym, umożliwiającymi wykonanie przedmiotu zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania przedmiotu zamówienia.
Wykluczenia:
-
Wykluczone z postępowania są podmioty powiązane kapitałowo i osobowo z Zamawiającym. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy, a Wykonawcą, polegające w szczególności na:
– uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej;
– posiadaniu co najmniej 10% udziałów akcji;
– pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika;
-pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
-
Sposób wyboru oferty przez Zamawiającego
Wykonawca powinien podać cenę oferty netto oraz brutto (w tym VAT). Cena podana przez Wykonawcę w odniesieniu do pojedynczego kompletnego posiłku nie będzie zmieniana w czasie realizacji zamówienia.
Kryterium oceny ofert: Cena, waga punktowa = 100
Sposób oceny:
Cena oferty (C) – waga 100
C = Cmin. x 100/ Co
C – liczba punktów przyznana ofercie ocenianej
Cmin – najniższa cena brutto (wraz z podatkiem VAT) za realizację całego zamówienia zaoferowana w nieodrzuconych ofertach złożonych w postępowaniu;
Co – cena brutto (wraz z podatkiem VAT) za realizację całego zamówienia oferty ocenianej;
-
Warunki płatności
-
Wynagrodzenie płatne będzie z projektu pn. „Nasz projekt- Twoją szansą na pracę”.
-
Płatność zostanie zrealizowana przelewem na konto wskazane przez Wykonawcę w ciągu 30 dni od daty dostarczenia do siedziby Zamawiającego poprawnie wystawionej faktury.
-
Podstawą do wystawienia faktury jest podpisanie bez uwag przez Zamawiającego i Wykonawcę protokołu zdawczo-odbiorczego, określającego faktyczną liczbę zrealizowanych posiłków.
-
Za dzień dokonania płatności uznaje się dzień obciążenia rachunku Zamawiającego.
-
Miejsce, sposób oraz termin składania ofert
-
Termin składania ofert upływa: 07.11.2019 r. do godz. 15.00
-
Oferty należy składać na formularzu stanowiącym załącznik nr 4 do zapytania ofertowego za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres:
ops.pawlow@poczta.onet.pl albo osobiście w Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pawłowie, Pawłów 56,27-225 Pawłów, pokój nr 3. Formularz powinien być podpisany przez osobę/y upoważnione do reprezentowania Wykonawcy. -
Wykonawca może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.
-
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia przed zawarciem umowy na realizację usługi cateringu.
-
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany warunków określonych w niniejszym zapytaniu ofertowym, o czym zawiadomi potencjalnych Wykonawców drogą elektroniczną. W przypadku wprowadzenia takich zmian Zamawiający może wyznaczyć inny termin składania ofert.
-
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakończenia postępowania ofertowego bez wyboru którejkolwiek ze złożonych ofert bez podawania przyczyn takiego zakończenia postępowania.
-
W toku oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
-
Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, uchyla się od podpisania umowy lub realizacji zamówienia, Zamawiający może wybrać ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert.
-
Jeśli w toku postępowania wpłyną oferty, z których najkorzystniejsza przekroczy budżet, jaki Zamawiający przeznaczył na realizację zadania (usługi cateringowej), Zamawiający zastrzega sobie prawo podjęcia negocjacji z wykonawcami (w terminie określonym przez Zamawiającego), przy czym najpierw negocjuje z Wykonawcą, który złożył ofertę najkorzystniejszą.
/-/ Monika Skrzeczyna
Kierownik Gminnego Ośrodka
Pomocy Społecznej w Pawłowie